Vad är Halloween?  

Förr var Halloween en högtid som man nästan enbart firade i USA men på senare år har vi i Sverige anammat denna tradition mer och mer. Idag är firandet nästan fullskaligt med fester, utklädnad och ”bus eller godis”. En del blandar gärna ihop Halloween med vår svenska högtid allhelgona vilket egentligen inte nödvändigt är samma sak. Allhelgonahelgen förflyttar sig och infaller inte samma datum varje år medan Halloween infaller samma datum varje år oavsett veckodag – den 31 oktober. 

Många är det som kommit att älska denna högtid och många affärer rustar hängivet varje år med diverse skräckinspirerade kläder och attiraljer. En av dessa saker som håller på att bli ett nödvändigt ont till utklädnaden är just linser.

Vad är Halloweenlinser?

Vad för linser handlar det om då? Jo, det är så kallade Halloweenlinser. Det är kontaktlinser, ofta utan styrka, som man använder för att förstärka eller  komplettera sin kostym. Du har säkert sett dem någon gång, det kan vara allt från vita, så att man ser ut som en zombie, till större linser som täcker hela ögat och ger en själlös känsla. Även kattögon är en favorit. 

Det viktigaste är att du väljer linser som får dig att vara dig själv.

Om du till exempel klär ut dig till en häxa eller Catwoman kan du verkligen sätta piff på det hela med ett par gula kattlinser, det vill säga linser som ser ut som kattögon och kallas för Animal. Vill du ha vita linser passar det som sagt perfekt med Zombie som för dig att se ut som att du är en levande död på riktigt. Eller varför inte klä ut sig till en djävul med utomjording eller någon av Tim Burton-karaktärerna som Jack? Då passar det extremt bra med Demon Plus linser - dem ger illusionen av att du inte har någon iris utan enbart en stor svart pupill. Skrämmande och snyggt.

Zombie 

Demon Plus

Animal